Tips bij het inrichten van je huis

Wil je graag je huis inrichten, maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen? Lees dan verder en je leert in 8 stappen hoe je het beste je huis kan inrichten. Je zal merken dat deze 8 stappen je goed op weg helpen naar je droomhuis!

De 8 stappen naar jouw droominterieur! 

Eerst inrichten, dan kopen

Op het internet vind je vaak 3D-woonprogramma’s. Hier kan je de maten van je eigen ruimte ingeven en dan kan je tussen het meubelassortiment van dat programma kiezen wat je in je ruimte wil plaatsen. Zo kan je een idee krijgen van welke inrichting je graag zou willen of welke inrichting je mooi vindt. Op deze manier kan je ook makkelijk zien of alles wel in je ruimte past. Het kan zijn dat een bank die je wil kopen, eigenlijk te groot is voor je ruimte, en door dit soort programma’s voorkom je miskopen. 

Laat een kleine ruimte groter lijken

Een kleine ruimte groter laten lijken kan je op verschillende manieren doen. 

A) Kleurgebruik

Gebruik koele, lichte, luchtige kleuren. Blauw en groen zullen het effect nog eens extra vergroten. Als je het plafond wit laat, dan lijkt je ruimte ook groter. Zelfs al zet je een heel licht kleurtje op je plafond, dan kan het al zijn dat je ruimte veel kleiner lijkt. 

B) Ton-sur-Ton

Gebruik tinten van dezelfde kleur en pas ze toe op muren, stoffen en kleur van meubelen. Koop meubelen die kort bij de kleur van de muur komen, zo lijkt het als het ware dat de meubelen opgaan in de achtergrond. Zo lijkt je ruimte weer groter. 

C) Hindernissen

Probeer te zorgen voor een open ruimte, waarin je van de ene hoek naar de andere kan kijken, zonder dat je zicht geblokkeerd wordt door voorwerpen waar je door of over moet kijken. Zorg het beste voor lage kasten, stoelen zonder armleuningen, …

D) Licht

Hoe meer licht –> hoe groter de ruimte lijkt. Probeer het licht van buiten niet af te schermen met te donkere gordijnen, daardoor maak je de ruimte kleiner. Zorg ook voor extra lichtpunten, in kasten e.d. 

E) Spiegels

Probeer ze vooral zo te hangen, dat de blik naar buiten door een raam of deur erdoor wordt weerspiegeld. Spiegels zijn algemeen bekend om een ruimte groter te doen lijken. 

F) Opgeruimd

probeer zo weinig mogelijk rommel te hebben. Ook gestapelde boeken, haken met kleren aan, tafels met rommel, vullen de ruimte. 

Trend en kleur

De kleur die je kiest heeft een invloed op je stemming. Wil je graag je ruimte een kleurtje geven, maar je bent niet zeker of het je zal bevallen, begin dan met een ruimte waar je niet vaak zit. De hal of de gang zijn prima om mee te beginnen. Je kan ook altijd eens naar de kleurencirkel kijken, om te kijken of kleuren bij elkaar passen. 

Hopelijk zijn jullie hierdoor een beetje wijzer geworden en kunnen jullie nu met volle zin beginnen aan de inrichting van jullie ruimte! 

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Cursus Fotografie deel 2

Volgende artikel lezen

Elektronica, wat is dat?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen