Tips voor tieners voor een glad geschoren huid

Scheren
ComputerComputer

Voor zowel jongens als meisjes, is scheren weer een stap dichterbij het volwassen worden, maar hoe kun je het beste scheren zonder dat je zelf helemaal open ligt? Hoe je dat doet staat hieronder beschreven.

Dit heb je nodig

Scheerschuim of scheergel
Een nieuw en scherp scheermes
Lauw water
Schone handdoek

Scheren stappenplan

1. Scrub en reinig je huid. Je hebt een betere kans op een gladde en gezonde huid als je, je huid eerst goed reinigt en scrubt. De scrub haalt dode huidcellen weg en doodt de bacteriën. Goed scrubben voorkomt ook dat de haartjes ingroeien.

2. Zorg er altijd voor dat je huid goed voorbereidt, is door je huid te wassen met warm water. Je huid moet warm en goed gehydrateerd zijn voordat je begint met scheren. Het beste is om te scheren als je net uit de douche komt. Je huid is dan goed warm en zacht.

3. Spuit een beetje scheerschuim of gel in je hand en smeer een dun laagje op je huid. Niet te hard wrijven.

4. Beslis waar je wilt beginnen. Voor je benen beginnen de meeste vrouwen bij de enkel. Mannen scheren van boven naar beneden en beginnen aan de bovenkant van het haar op de kin.

5. Maak lange zachte halen als je scheert. Je kan je beter niet haastten als je aan het scheren bent, zo heb je minder kans dat je jezelf snijdt.

6. Spoel na elke haal je scheermes af onder warm water. Zo gaan alle haartjes tussen de mesjes vandaan en worden de mesjes minder snel bot.

7. Wees er zeker van dat je alle moeilijke plekjes geschoren hebt. Sommige gedeeltes van je gezicht of benen zijn moeilijker te scheren dan andere gedeeltes, dus doe het voorzichtig en rustig. In het gezicht zitten de moeilijke plekken bij de kaaklijn, vlak bij de neus en de boven lip. Bij de vrouwen zijn de moeilijke gedeeltes de knieën, lijn.

8. Scheer tot alles glad en zacht is. Voel met je hand of alles glad is, zo niet ga er dan nog eens met je scheermes langs.

9. Gebruik warm water om achtergebleven scheerschuim/gel en haartjes van je huid af te spoelen. Als alles klaar is, reinig je de huid met een milde zeep en spoel dat af.

10. Dep de huid droog met een schone handdoek. Niet wrijven, dit kan voor irritatie zorgen. Gebruik even geen lotion voor een paar minuten, ook dit kan gaan irriteren.

Met geduld is scheren makkelijk. Gebruik altijd langzame en gecontroleerde halen en je bent zelf in staat om je te scheren zonder dat je onder de snijwonden zit.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Kokosnoot melk haarmasker

Volgende artikel lezen

Huidverzorging voor tieners

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen