Traktaties voor kinderen maken

Traktaties voor kinderen maken

Iedereen die kinderen heeft zal vroeg of laat zijn/haar oogappel traktaties mee moeten geven om op school uit te delen. Daarom is er bedachten wij voor u heel veel traktaties die u kunt maken. Kinderen vinden het leuk om iets te krijgen dat lekker is maar ook dat er mooi uitziet. Het oog wil natuurlijk ook wat.

Kindertraktaties van fruit

Op sommige scholen is het niet toegestaan om snoep of koek uit te delen. Ze hebben liever een appel of mandarijn. Of iets anders dat gezond is. Wat kun je doen met een stuk fruit zodat het er leuk uitziet? Stel je besluit om je kind op appels te trakteren. Dan zijn er vele mogelijkheden om dit leuk aan te kleden. Enkele voorbeelden:

 • Wikkel er een leuk papier omheen en zet de bovenkant vast met een gekleurde strik.
 • Laat het er uit zien als een toffee. Groot stuk papier er omheen wikkelen en flink wat ruimte overlaten aan de zijkanten. Draai nu het papier aan de zijkanten een paar keer om en plak het vast met een stukje plakband. Nu ziet het eruit als een snoepje met een papiertje.
 • Prik een paar cocktailprikkers in de appel en prik andere gezonde en lekkere dingen op de prikkers. Bijvoorbeeld besjes, kleine stukjes aardbei of kleine stukjes kaas.
 • Je kunt ook met behulp van prikkers een gezichtje maken op de appel. Snijd 2 plakjes van een wortel voor de ogen. En prik deze op de appel. Voor de neus kun je een besje gebruiken. En voor de mond een sliert van een ander product, bijvoorbeeld een sliertje van selderij of wortel.

Dit alles kun je uiteraard ook doen met sinaasappels en mandarijnen.

Kindertraktaties van andere gezonde dingen

Kaas, ananas, komkommer. Het zijn allemaal gezonde dingen die op scholen zeker getolereerd worden als kindertraktaties. Een leuk idee is om een egel te maken van bijvoorbeeld een halve pompoen of kalebas. Fabriceer een egelsnuitje van een aardappel en prik deze vast op de halve pompoen. Wikkel nu aluminiumfolie stevig om het geheel. Maak met kleine pomponnetjes een neusje en oogjes. Of doe dit heel simpel met rozijntjes. Prik zoveel satéprikkers in de egel als er kinderen zijn. Snijd stukjes kaas, ananas, komkommer, augurk et cetera en prik deze op de satéprikkers. Ook leuk is om de kaas in vormpjes te doen. Dit realiseer je heel gemakkelijk door de kaas eerst in plakken te snijden en met een koekjesvormpje stukjes kaas eruit te prikken.

Rozijntjes zijn ook gezond en veel kinderen zijn er dol op. Je kunt een doosjes rozijnen leuk inpakken met vrolijk papier. Maar je kunt er ook zelf nog een leuk doosje omheen vouwen. Op internet zijn verschillende patronen te vinden hoe je een leuk doosje vouwen. Je kunt er dan voor kiezen om dit van wit papier te doen en er zelf dingen op te plakken, zoals sterretjes of bloemetjes. Ook kun je er zelf van alles op tekenen en kleuren.

Ook zijn er tegenwoordig veel dingen verkrijgbaar als kleine cadeautjes. Zoals een zakje met gummetjes o.i.d. Dit is natuurlijk ook leuk om te geven want de kinderen hebben er na de tijd nog iets aan. Je kunt zelf ook een set grijze potloden of pennen kopen en deze zelf opleuken. Koop een zakje met gekleurde veren en plak er een paar op de bovenkant van de pen. Wikkel een leuk lint of zilver of goud draad om de pen en beplak het geheel mooi met plakplastic.

Kindertraktatie van snoep

De meeste kinderen zijn echt verzot van snoep. Hier zijn ook hele leuke dingen van te maken. Enkele voorbeelden:

 • Neem van dat oproldrop en knip gelijke stukken, net zolang als een ketting. Neem spekjes en prik hier gaatjes in. Rijg de spekjes aan de drop en leg er een knoop in. Nu heb je een eigengemaakte snoepketting.
 • Ook leuk is om cupcakes te bakken. Deze kun je helemaal versieren zoals je dat zelf wilt. Er zijn heel veel dingen verkrijgbaar om een cupcake leuk te maken. Bijvoorbeeld fondant, marsepein et c. En ook kant en klare figuurtjes van zoetigheid. Zo kun je bijvoorbeeld Hello Kitty cupcakes maken, piraatjes, meisjes of jongens. 
 • Lolly’s kun je aantrekkelijk maken door karton of stof leuke figuurtjes te maken en deze om het gehele stokje + lolly te doen. Denk maar eens aan een prinses, Angry Birds, boerderijdieren of clowns. Het hoofd van de figuren komt om de lolly zelf.
 • Van rollen Smarties zijn er ook leuke dingen te maken. Teken 2 vlindervleugels en kleur deze mooi in, zowel op de achterkant als op de voorkant. Plak ze nu vast op de rol en teken er eventueel een gezichtje op.
 • Een hele simpele: koop puntige feestmutsen en vul deze met snoep. Verpak het geheel met doorzichtig folie. Zo hebben de kinderen eerst snoep en kunnen ze na de tijd een feestmuts opzetten. 
 • Papieren bekertjes zelf mooi op kleuren of beplakken en er popcorn in doen.
 • Stukjes fruit of snoep dompelen in gesmolten chocolade en er sprinklers opdoen. Deze prikken op satéprikkers en er doorzichtig folie omheen doen. Onder het fruit of snoep kun je de folie vastzetten met gekleurd lint.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Voordelen en nadelen werken in de Horeca

Volgende artikel lezen

Trakteren op de peuter-, kleuter-, en basisschool

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen