Trakteren op de peuter-, kleuter-, en basisschool

Trakteren

Of de verjaardag nu gevierd gaat worden op de peuterspeelzaal, kleuterschool of basisschool, je wilt je kind natuurlijk zo leuk mogelijk voor de dag laten komen. Soms lijkt het wel op een strijd tussen de ouders onderling; de een nog duurder en mooier dan de ander. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Een peuter is snel tevreden

Laat je daar dan ook zeker niet door meeslepen. Vooral niet als het om een peuter gaat. Als peuterleidster heb ik vaak gezien, dat de traktaties veel teveel waren. Hele taarten of zakken vol met snoep zijn echt niet nodig, dat krijgen ze nooit op. Natuurlijk is het ook het beste om voor gezond te gaan. Waar andere traktaties vaak maar half opgegeten worden, zijn kinderen vaak dol op een stukje kaas of worst.

Uitpakken op de kleuterschool

Voor een kleuter is het leuk om er net iets meer werk van te maken. Maar dat hoeft echt geen avonden knippen en plakken te betekenen. Te denken valt bijv. aan een leuk strip- of tekenfilmfiguur waar je zoon of dochter fan van is. Vaak zijn daar wel servetjes of bekertjes van te koop, waar je de traktatie in kunt doen. Wil je het wat goedkoper houden, zoek dan een leuk plaatje op internet en print deze uit. Laat het evt. inkleuren door de jarige en plak het op de traktatie, of hang het als een kaartje eraan.

De basisschool

Op de basisschool wordt het steeds belangrijker om niet teveel af te wijken van de rest. Overleg daarom met je kind wat het wil trakeren. Anders zou het zomaar kunnen zijn dat jouw creatie, waar je uren aan besteed hebt, niet gewaardeerd wordt en je zoon of dochter liever gewoon een zakje chips wil trakteren.
Wat ik zelf altijd een redelijk simpele en niet al te dure oplossing vind is het kopen van een rol doorzichtig folie (het goedkoopste te vinden bij het warenhuis met de blauw/gele kleuren) en wat snoep of i.d. Knip vierkanten van de folie, doe daarin de traktatie (kan vanalles zijn; koekjes, cakeje, paaseitjes, chips, etc.) en bind het dicht met een lintje, touwtje of zelfs met plakband. Maak een kaartje op de computer met de naam van kind en de leeftijd, of laat hem/haar dat zelf maken en bevestig dat aan de zakjes. Dit alles ziet er al snel leuk uit en hoeft zeker niet duur te zijn.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Traktaties voor kinderen maken

Volgende artikel lezen

Makkelijke hapjes voor feestjes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen