Turkse muntsoep

Turkse muntsoep
ComputerComputer

Wil jij ook de lekkerste Turkse muntsoep maken? Het fijnste recept is hier te vinden. Munt soep, of eigenlijk noemt men het ook wel yoghurt soep. Vooral in de winter wordt deze soep regelmatig gemaakt, omdat je het lekker warm krijgt en ook nog eens gezond is. De munt soep komt oorspronkelijk uit Turkije.

Benodigdheden 

  1. Een volle glas gepelde tarwe;
  2. 4 koppen yoghurt;
  3. Een eetlepel meel;
  4. Een klontje boter;
  5. 1 ei;
  6. Zes of zeven glazen water;
  7. 1 eetlepel rode peper;
  8. Muntblaadjes of muntpoeder;
  9. Zout.

Bereidingswijze

Was de gepelde tarwe en laat het dan in een klein pannetje met water goed koken. Pak dan een ruime soeppan. Voeg er yoghurt, ei en meel erbij en roer het goed met een garde tot een glad mengsel. Als het goed glad is geworden voeg je er water bij. Let op: er mogen geen kloddertjes in de mengsel achterblijven. Roer dan weer met een garde zachtjes in de pan. Als dit eenmaal gedaan is zet je het op een lage vuur. Daarna kijk je of de gepelde tarwe gaar is geworden. Zoja, haal de pannetje van het vuur en doe je de gepelde tarwe door een zeef. Nu ga je in de soeppan met yoghurt goed roeren. Je moet wel regelmatig gaan roeren anders is er kans dat het onderin de pan gaat plakken. Zodra het begint te koken kun je de gepelde tarwe in de soeppan gaan toevoegen. Blijf dan 10 minuten roeren. Doe daarna het vuurpitje omlaag. Maar, doe nooit de deksel op de pan. Anders krijg je een gele waterige soep en dat moeten we niet hebben.  Pak nu een klein pannetje. Doe er een klontje boter in en laat het smelten. Als het gesmolten is doe je er muntblaadjes in en eventueel rode peper. Doe dit op een lage stand. 1 minuut goed roeren en voeg het dan bij de yoghurtsoep. Laat dit 10 min koken. Wel op een lage stand. Voeg als laatst een snufje zout toe. Als de muntsoep klaar is kan je lekker genieten van een gezonde soep.

tip: Ik raad aan om verse muntbladen toe te voegen in de soep. Maar, je kan ook munt poeder gebruiken. Die vind je bij de turkse groenteboer. Dat geldt ook voor de gepelde tarwe.

Eet smakelijk!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 1 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Capodanno: Italiaans nieuwjaar

Volgende artikel lezen

Bloody Mary recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen