Unieke tuintips door het jaar heen

Unieke tuintips door het jaar heen
ComputerComputer

In dit artikel 10 tuintips die je tuin nog mooier en gezelliger maken dan dat die nu al is. We zullen per seizoen handige en inspirerende tips geven. Bijna elke tip kun je meteen toepassen en veel tips zijn ook niet duur of kosten soms helemaal niets!

Tuintips voor je tuin

Voordat je enthousiast deze tips gaat toepassen, willen we je zeggen dat je ook je eigen creativiteit moet gebruiken. Niet elke tip is misschien voor jou bruikbaar en daarom moet je soms dingen aanvullen of wijzigen. Als je een grote tuin hebt, dan maak je dus gebruik van meerdere tips en misschien vaker van één tip. Misschien kun je combineren. Of er komt een nieuwe tip voort uit een aantal tips. Dit artikel is bedoeld om je inspiratie te bieden voor je tuin. 

Zomer

In de zomer zitten veel mensen buiten en gaan dus de terrasspullen naar buiten. In de avond kun je lekker buiten zitten. Zorg voor gezelligheid in je tuin. Maar zorg ook voor kleur. Je kunt even naar de plaatselijke bloemenzaak gaan om je te laten voorlichten wat leuk kan staan in je tuin. Wat leuk is, is een buitentafel. Fleur deze bijvoorbeeld op met een pot vol bloemen. In de tuin kun je ook bloemen zetten.

Herfst

In de herfst is het meestal wat regenachtig. Maar ook dan kun je de tuin gezellig maken. Bijvoorbeeld door herfststukken te maken en op tafel te zetten. Maak de tuin schoon, door alle bladeren te verzamelen. Het is aan te raden om bladeren meteen in de groene bak te doen, omdat bladeren door het regenachtige weer nog weleens voor rotting kunnen zorgen. Wanneer er natheid is, kan er zich ook ongewenst paddenstoelengroei vormen. Haal deze paddenstoelen dus altijd zo snel mogelijk weg.

Lente

In de lente komen de bloemen naar boven. Probeer dus enkele voorwerpen te zoeken die je in plaats van bloemen op tafel kunt zetten. Je kunt trouwens ook lekker tuinieren in de lente. Zorg er dus voor dat je de tuin dus ook goed onderhoud. Want als je tuin netjes is, kun je ook meer genieten van de bloemen en de prachtige tuin.

Winter

In de winter kun je genieten van de sneeuw. Dus dan zul je meer hebben aan het mooie buitenbeeld. Zorg er wel voor dat je tuin goed bereikbaar is, doordat je ervoor zorgt dat alle paden sneeuw vrij zijn. In de winter kun je ook de vogels blij maken, want je kunt allerlei vetbollen ophangen. Vogels zorgen voor meer gezelligheid en speelsheid in je tuin.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Kerstdiner maken en kersttafel mooi aankleden

Volgende artikel lezen

Stokroos; mysterieuze, veelzijdige bloem

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen