Vlooien bestrijden

Vlooien huisdier kat bestrijden
ComputerComputer

Wanneer het weer warmer wordt, krijgen we er weer last van. Vlooien. Vaak meegenomen door een huisdier (meestal een kat of een hond) Kan het aantal bij voor hen gunstige omstandigheden explosief groeien. Zo erg, dat ze niet genoeg hebben aan de huisdieren en ook de mensen lastig gaan vallen. Er wordt dan gesproken over een vlooienplaag.

De vlo

Vlooien zijn kleine parasieten. Ze zuigen bloed en kunnen voor veel overlast zorgen bij huisdieren. Bij onze huisdieren komen twee soorten voor: de hondenvlo en de kattenvlo.

Cyclus

Vlooien kunnen zich vrij snel vermenigvuldigen. Zeker bij de juiste omstandigheden.
Het vrouwtje legt, nadat ze een bloedmaaltijd heeft gehad, tientallen eitjes in de vacht van de kat of de hond. Uiteindelijk rollen ze uit de vacht en komen zo in huis terecht.
Na 2-4 dagen komen er larven uit de eitjes. Ze verstoppen zich op donkere plekjes en voeden zich met de uitwerpselen van de volwassen vlo. Na twee tot drie weken verpoppen de larven zich. Onder ivloed van trillingen komt er uit de pop een volwassen vlo. Dan is de cyclus weer rond. Totaal neemt deze ongeveer zo’n 6 weken in beslag.

Waarom bestrijden?

Het is verstandig om vlooien bij het huisdier te bestrijden. Ze veroorzaken veel jeuk, waardoor het dier zich gaat krabben en bijten. Daarbij kunnen vlooien eitjes van lintwormen bij zich dragen. Huisdieren en kinderen kunnen bij het binnenkrijgen van een besmette vlo zelf ook besmet raken.
Na een aantal beten, kan bij het huisdier een allergische reactie ontstaan. Ze zijn dan allergisch voor het speeksel van de vlo en gaan zich krabben en bijten.

Bestrijding

Vlooien kunnen met een vlooienmiddel bestreden worden. Deze zijn er in verschillende vormen. Daarbij is het goed om het huisdier te kammen met een ijzeren kam.
Verder moet er in huis goed gestofzuigd worden. Dit moet zeer grondig gebeuren, want ze zitten graag in donkere hoekjes en gaten.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Fruitvliegjes

Volgende artikel lezen

Help, een wespennest!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen