
Al willen velen ons doen geloven dat afvallen niet meer is dan een simpele rekensom, steeds meer onderzoeken wijzen uit dat dit niet zo is. Het maakt niet alleen uit hoeveel je eet, maar vooral wat je eet. Behalve voedingsmiddelen die een negatieve invloed hebben op een gezond gewicht, zijn er ook die positief van invloed zijn op gewichtsverlies.
De adzukiboon
De adzukiboon is een paarsrode boon met een lange witte kiem. Hij groeit in China, Japan en Zuid-Azië. Ze behoren tot de familie van de peulvruchten. Deze worden in veel huishoudens (nog) niet regelmatig gegeten.
Peulvruchten
Peulvruchten zijn rijpe, eetbare plantenzaden, die tijdens de groei zijn opgeborgen in een peul. Voor het gebruik moeten ze eerst worden geweekt en daarna gekookt. Ze zijn geen goede vervanging van groente, omdat ze nauwelijks vitamine C bevatten.
Ze worden wel als vleesvervanger gegeten, omdat beiden veel eiwit bevatten, maar die is niet van dezelfde kwaliteit. Beter is het nog om ze ter vervanging van aardappelen te eten, omdat ze ook zetmeel, Vitaminen en mineralen leveren.
Gewichtsregulerend
De adzukiboon is meer dan een aardappelvervanger. Zo wordt er een geneeskrachtige werking aan toegeschreven voor nierpatienten. En zij zijn niet de enigen die baat zouden hebben bij deze boon. Dr. Gillian Mc Keith loopt ermee weg in haar boek; het ultieme gezondheidsplan. Ze raadt aan om hem minstens een keer per week in een gerecht te gebruiken vanwege de gewichtsregulerende voedingsstoffen. Niet vergeten de bonen minstens een dag van tevoren in de week te zetten.
Kopen en eten
Wil je de adzukiboon op je menu zetten, dan is het misschien even zoeken. In de gemiddelde supermarkt waarschijnlijk tevergeefs, maar in de natuurwinkel zijn ze zeker te vinden.Voor het gebruik moeten ze minstens 8 uur geweekt worden en daarna 1 of 2 uur gekookt.