Voedingsmiddelen om af te vallen: Gember

gember

Gember wordt al heel lang gebruikt in China en India om zijn medicinale eigenschappen. Maar ook ten tijde van de Oude Grieken en Romeinen was de gemberplant al bekend. En nog steeds heeft deze plant ons veel te bieden.

Zingiber officinale

De gemberplant (zingiber officinale) is een inheemse plant, afkomstig uit tropisch Azië. Het is een overblijvende plant met een rechte rieten stengel, waaraan witte bloemen bloeien. Tussen de tiende en de vijftiende eeuw werd het door de Arabieren in Europa geïntroduceerd.

Zingibain

Gember heeft heel veel goede eigenschappen. Zo is het goed voor de maag, de milt en de darmen. Ook is het enorm goed voor de spijsvertering en de verbranding van calorieën. De stof Zingibain in Gember, maakt dat je meer bouwstoffen uit je voeding haalt. Er is onder andere volgens Deens onderzoek geen stof op aarde die zulke krachtige eiwit verterende enzymen bevat dan de zingibain.

Wondermiddel

Maar niet alleen voor de mensen die op hun gewicht letten is gember interessant. Het heeft nog vele anderen goed eigenschappen. Zo is het zuiverden en pijnstillend. Het is een antioxidant, werkt ontgiftend, ontspannend en ga zo nog maar even door. Het is goed tegen griep, verkoudheid, hoge bloeddruk, migraine en nog heel veel andere kwalen.

Toepassing in de keuken

Gember kan op veel manieren gebruikt worden. Een van de bekendste is in koek en gebak. Wie kent niet de gemberkoek? Maar ook in dranken zoals gemberbier en gemberwijn. Zelf kun je het gebruiken in vers gemaakte sappen zoals bijv. verse appelsap met een klein beetje gember. In de Chinese keuken wordt het veel in zoetzure gerechten verwerkt.

Medicinale toepassing

Zoals al eerder vermeld is gember goed voor de spijsvertering. Daarom wordt het vaak in desserts gebruikt. Maar zoals met alles geldt ook hier; overdaad schaadt. Een teveel kan de spijsvertering weer in de war brengen. Verder kan een aftreksel van gember helpen tegen keelpijn en heesheid, door ermee te gorgelen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Voedingsmiddelen om af te vallen; de adzukiboon

Volgende artikel lezen

Voor en nadelen over dropshipping

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen