Wat doet een Firewall?

wat doet firewall

In dit artikel geen moeilijke termen die we gaan gebruiken om uit te leggen wat firewalls allemaal zijn en wat ze allemaal doen. We leggen in simpele taal uit wat er wordt verstaan onder een firewall, maar vooral waarom we firewalls zouden moeten gebruiken op ons computer.

Waarom is een firewall zo belangrijk? 

Een firewall zegt het al, domweg vertaald is het een muur van vuur. En wat doet een muur van vuur? 

Juist ja, het beschermt! En waar tegen? Natuurlijk tegen invloeden waar je liever niet mee te maken wilt hebben. En dan hebben we het hier over kwaadwillende virussen, software, hackers en nog meer monsters. 

Een firewall beschermt je dus tegen deze kwaadwillende invloeden. Een firewall voorkomt dat deze kwaadwillende invloeden rare dingen gaan doen op je computer. 

Kwaadwillende invloeden

Maar wat zijn dan de kwaadwillende invloeden en wat doen ze dan? 

Hackers, dieven, scholieren, scriptkiddies, wie je ook kan bedenken… Het zijn mensen die proberen jouw gegevens te hacken of er gebruik van te maken. Soms zijn hackers zo slim om jouw computer te gebruiken voor een groot crimineel netwerk, waarbij ze bijvoorbeeld websites hacken. Een firewall voorkomt dat je onderdeel wordt van een zogenaamd bot-netwerk. 

Maar ook zijn er mensen die je wachtwoorden of bankggegevens willen jatten of er zijn bedrijven die irritante software op je computer willen plaatsen, waarmee ze in de gaten kunnen houden wat je zoal op je computer doet. 

Wat is dus een firewall? 

Een firewall is dus een programma, een applicatie die je op je computer installeert, die ervoor zorgt dat er nauwelijks een verbinding met jouw computer gelegd kan worden, door criminele netwerken. Ook voorkomt deze applicatie dat gevoelige informatie gestolen kan worden. 

Verschillende soorten firewalls

Er zijn veel verschillende firewalls. Het is aan te raden om een goede firewall te kiezen, die jij zelf snapt, maar ook goed kan werken met je computer. Natuurlijk is het grootste doel van een firewall: hij moet goed beschermen. Ga dit dus na!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Wat is een router?

Volgende artikel lezen

Wat is een ssd?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen