Wat is 3D secure wachtwoord?

3d secure wachtwoord

3D Secure Password is een extra veiligheidsmaatregel die gebruikt kan worden om je online rekeningen te beschermen. Het is een uniek, eenmalig wachtwoord dat door je bank of kaartuitgever gegenereerd wordt en gebruikt wordt om een online transactie te voltooien.

Als je online winkelt, kan je gevraagd worden je 3D Secure wachtwoord te geven om de transactie te voltooien. Dit wachtwoord is meestal een 6-cijferige code die naar je mobiele telefoon of e-mail adres wordt gestuurd. Als je het wachtwoord hebt ingevoerd, is de transactie voltooid en kun je verder winkelen.

Als je je niet op je gemak voelt bij het invoeren van je 3D Secure wachtwoord, kun je altijd contact opnemen met je bank of kaartuitgever om deze functie uit te schakelen. We raden je echter aan deze functie ingeschakeld te houden, want het is een belangrijke veiligheidsmaatregel die je kan helpen je online rekeningen te beschermen.

Extra beveiliging met een secure password voor online winkelen bij webshops

Als je online winkelt, wil je er zeker van zijn dat je persoonlijke en financiële gegevens veilig zijn. Daarom gebruiken veel winkeliers 3D Secure, een extra beveiligingslaag voor online credit en debit card transacties.

Als je een kaart met 3D Secure gebruikt voor een online aankoop, wordt je gevraagd een persoonlijk wachtwoord in te voeren. Dit wachtwoord is alleen bij jou bekend, en helpt ervoor te zorgen dat alleen jij je kaart voor online aankopen kunt gebruiken.

Als je niet vertrouwd bent met 3D Secure, of als je je afvraagt hoe het werkt, dan hebben we de antwoorden voor je. Lees verder om meer te leren over 3D Secure en hoe het je kan helpen veilig online te winkelen.

Wat is 3D Secure?

3D Secure is een extra beveiligingslaag voor online credit en debit card transacties. Het werd door Visa en Mastercard ontwikkeld om fraude te helpen tegengaan en kaarthouders te beschermen.

Als je een kaart met 3D Secure gebruikt voor een online aankoop, word je gevraagd een persoonlijk wachtwoord in te voeren. Dit wachtwoord is alleen bij jou bekend, en helpt ervoor te zorgen dat alleen jij je kaart voor online aankopen kunt gebruiken.

Is 3D Secure verplicht?

Nee, 3D Secure is niet verplicht. Maar als een winkelier 3D Secure aanbiedt en je kiest ervoor het te gebruiken, kun je in aanmerking komen voor extra bescherming, zoals nul-aansprakelijkheid voor bepaalde vormen van fraude.

Hoe weet ik of een winkelier 3D Secure aanbiedt?

Als je klaar bent om af te rekenen, zoek dan naar het 3D Secure logo. Dit logo staat meestal op de betaalpagina, samen met de logo’s van de grote credit card merken die 3D Secure aanbieden.

Als je het 3D Secure logo niet ziet, of als je niet zeker weet of een winkelier 3D Secure aanbiedt, kun je altijd rechtstreeks contact opnemen met de winkelier om het te vragen.

Wat zijn de voordelen van 3D Secure?

Als je 3D Secure gebruikt, voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je online credit en debit card transacties. Dit kan helpen om fraude te verminderen en je kaarthoudergegevens te beschermen.

Bovendien kun je in aanmerking komen voor extra bescherming als je 3D Secure gebruikt. Zo kun je bij bepaalde vormen van fraude niet aansprakelijk gesteld worden, of kun je een transactie betwisten zonder dat je een politierapport hoeft in te dienen.

Is 3D Secure beschikbaar voor alle credit- en debitcards?

Nee, niet alle credit en debit kaarten zijn geschikt voor 3D Secure. Maar veel grote credit card merken bieden 3D Secure aan, en steeds meer uitgevers beginnen het aan te bieden.

Als je niet zeker weet of je kaart 3D Secure ondersteunt, kun je altijd contact opnemen met de uitgever van je kaart om het te vragen.

Hoe kan ik met 3D Secure aan de slag?

Als je klaar bent om 3D Secure te gaan gebruiken, is de eerste stap te controleren of je kaart 3D Secure ondersteunt. Dat kun je doen door contact op te nemen met je kaartuitgever of door de lijst van 3D Secure kaarten op de websites van Visa en Mastercard te bekijken.

Als je eenmaal bevestigd hebt dat je kaart 3D Secure geschikt is, kun je ze voor online aankopen gebruiken. Als je klaar bent om af te rekenen, zoek dan naar de 3D Secure

Hoe weet ik of een website 3D Secure ondersteunt?

Als je op een website iets koopt, word je gevraagd je 3D Secure wachtwoord in te voeren als de website dat ondersteunt.

Bovendien zullen de meeste websites die 3D Secure ondersteunen een logo hebben dat er als volgt uitziet:

Als je dit logo niet ziet, is het waarschijnlijk dat de website 3D Secure niet ondersteunt.

Wat als ik het wachtwoord vergeten ben?

Als je je 3D Secure wachtwoord vergeten bent, kun je contact opnemen met je bank om het opnieuw in te stellen.

Conclusie

3D Secure is een veilige en zekere manier om online aankopen te doen. Het voegt een extra beveiligingslaag toe die garandeert dat alleen jij je kaart voor de transactie kunt gebruiken. Bovendien wordt 3D Secure gesteund door de grote credit card maatschappijen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

De woontrends van 2021

Volgende artikel lezen

Wat is mesh wifi? De voordelen en tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen