Wat zijn de resultaten van een paragnost?

resultaten van een paragnost

Steeds vaker worden paragnosten ingeschakeld bij het opsporen van vermiste personen of bij slachtoffers van een misdrijf. De resultaten zijn wisselend. Helderheid treedt namelijk in het algemeen niet op als een continue staat van bewustzijn, maar in flarden en fragmenten.

Vermissingen en misdrijven

De paragnost doet soms uitspraken over vermiste personen. Maar een vermist persoon kan op heel veel plaatsen zijn dat ervaring en inlevingsvermogen niet voldoende zijn om een paragnost in staat te stellen de plaats aan te wijzen waar de vermiste gevonden kan worden. Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat slechts in een paar procent van alle vermissinggevallen een paragnost de juiste plaats aangewezen heeft. Er worden soms door paragnosten namen genoemd of personen aangewezen die met een misdrijf of een vermissing te maken zouden hebben. Die indrukken zijn bijna altijd onjuist gebleken.

Enkele vermissingen zijn zo aangrijpend dat er een grote media-interesse ontstaat. Dat gebeurt vooral wanneer een kind of jongere verdwijnt die mogelijk slachtoffer van een misdrijf geworden is en bij ontvoeringen van bekende Nederlanders. In dergelijke gevallen krijgt de politie ook altijd ongevraagd grote aantallen tips van hooggevoeligen. Bij deze zaken is er nog nooit een tip geweest die iets bijgedragen heeft aan het vinden van de vermiste.

Genezing

Uit onderzoek van het CBO blijkt dat 9% van de gebruikers van alternatieve geneeswijzen naar een paranormaal genezer gaat. Net als bij andere alternatieve geneeswijzen kun je allereerst onderzoeken of paranormaal genezen tot verbetering leidt van de conditie van de patiënt. Uit een onderzoek van Attevelt blijkt dat 85% van de cliënten zich beter voelde. Ze hadden meer energie, minder pijn en konden beter functioneren. De cliënten vertoonden ook een toename van spieractiviteit en angstige of hyperactieve patiënten voelden zich kalmer. Het kan niet wetenschappelijk bewezen worden of zij werkelijk beter waren, of dat hier sprake is van het placebo-effect. Psychiater Frits Milders beschrijft het placebo-effect als een sensationeel maar onverklaarbaar therapeutisch effect. Oftewel een positief psychisch effect dat optreedt door vertrouwen in de heilzame werking van een behandeling.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Hoe kan een paragnost iemand genezen?

Volgende artikel lezen

Hoe vind ik een betrouwbare paragnost?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen