Wat zijn gadgets?

Iedereen heeft het wel of heeft erover gehoord. Ze zijn er in diverse soorten. Er bestaan zelfs speciale winkels voor gadgets. Maar wat is een gadget nou eigenlijk en waarvoor worden ze gebruikt. Zijn ze nodig of net juist overbodig.

Wat is de betekenis van het woord gadget

Een gadget is een voorwerp die speciaal ontworpen is voor mensen die houden van bijzondere dingen. Vaak zijn deze voorwerpen ontworpen binnen de consumenten – electronica en vaak voorzien van vernuftige en technische snufjes. Bijna iedereen kent bijvoorbeeld wel smartwatches en smart speakers waarmee je kunt praten. Een simpel voorbeeld van een gadget. Tegenwoordig is de gadget zeer populair en een echte trendsetter geworden. Het is een hebbeding die niet echt broodnodig is. Kortom je koopt zoiets omdat je het leuk vindt en niet per se omdat je het nodig hebt voor je dagelijkse leven. Het is meer een amusementsvoorwerp dan een functioneel voorwerp. Ook wordt de naam gadget gebruikt als aanduiding van kleine softwareapplicaties met speciale functies. Het woord gadget is afkomstig van het Franse woord gadjet, gebruikt door mensen om een kleine mechanisch voorwerp aan te duiden. Gadgets zijn zeer trendgevoelig en blijven daarom ook niet lang op de markt, steeds vaker worden er weer nieuwere of andere versies van gemaakt. enkele uitzonderingen daar gelaten. Gadgets zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Waar zijn gadgets te koop

Vooral op internet worden ze veel online verkocht. Ook zijn er speciale winkeltje te vinden op internet die gespecialiseerd zijn in gadgets. Sommige cadeau- en souvenierswinkeltjes hebben ook af en toe gadgets te koop, maar meestal zijn dit de oudere exemplaren. Het beste kun je op zoek gaan naar een speciale gadgetwinkel om daar de nieuwste modellen te kopen. Enkele internetshops die gespecialiseerd zijn in gadgets zijn:

 • megagadgets
 • icadeau
 • thegadgetcompany

Voorbeelden van gadgets

Enkel voorbeelden van gadgets zijn:

 • led horloges
 • powerballs
 • usb sticks
 • digitale fotolijsten
 • kraanverlichtingen
 • digitale sleutelhangers
 • smartspeakers
 • smartwatches

Maar ook Google gadgets zoals de Google Assistent en de Google mini.

Er zijn heel veel gadgets verkrijgbaar met diverse technische snufjes. Kijk op de bekende gadgetsites wat er zoal verkrijgbaar is en of het u wat lijkt. Het is echt iets voor de heb, niet voor de moet.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Elektronica, wat is dat?

Volgende artikel lezen

Het kopen van een keuken waar moet je op letten?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen