Werken in de schoonmaak

Werken in de schoonmaak

Werken in de schoonmaak, klinkt niet als de ideale baan. Maar door jarenlange ervaring kan ik je vertellen wat de voor en nadelen zijn als interieurverzorgster. Wat je allemaal moet kennen en wat schoonmaak panden nou in kunnen houden.

Solliciteren

Wanneer je gaat solliciteren in de schoonmaak, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat schoonmaakwerk hard werken is. Vaak heb je onvoldoende tijd voor het pand wat je schoon moet maken. Denk maar eens aan bungalows schoonmaken. Als je zelf een woning heb met 3 slaapkamers, een moderne keuken en nog een lekkere bad in je douche en je moet dit binnen 50 minuten helemaal schoonmaken, dan weet je al dat je dit niet gaat redden. Om je te helpen bij het solliciteren voor een baan in de schoonmaakbranche is het belangrijk om op de volgende punten te gaan letten.

  • Toon interesse in het pand.
  • Zorg ervoor dat ze een hardwerkende indruk van je krijgen.
  • Praat vooral niet over je gezondheid, maar doe je graag aan sport dan kan dit goed uitpakken.
  • Wees wel eerlijk en oprecht.
  • Houd rekening dat ze veeleisend zijn.
  • Let goed op je kleding, rokjes en pakjes zijn niet ideaal bij een sollicitatie.
  • Draag lichte make-up en zie er verzorgt uit.

Werkplanning

Zodra je mag beginnen, zal je het een en het ander worden uitgelegd over de schoonmaakplanning. Je hebt de wekelijkse planning, de dagelijkse planning en de periodieke planning. Bij de dagelijkse planning denk je aan je eigen huishouding, je doet de tafels, prullenbakken, toilet(ten) en de vloer stofzuigen en dweilen. Bij de wekelijkse planning denk je aan plintjes en spinnenwebben en bij de periode planning denk je aan roosters, ramen, kasten en  deuren. Dit is simpel een voorbeeld want elke schoonmaakbedrijf heeft zijn eigen “regeltjes”. Je moet dan ook aan de planning voldoen. Gelukkig heeft elk bedrijf een dag met drukte en een dag met rust waardoor je af en toe wat kunt schuiven met de planning. Maar het belangrijkste is dan wel om zeker het pand goed schoon te houden, je ruimt immers de rotzooi op van een ander.

Salaris

Kijk goed naar de hoogte van je salaris die mag zeker niet lager liggen dan de schoonmaak cao. Hoger is natuurlijk alleen maar beter. Kijk goed of je ook snipperdagen opbouwt. Dit betekent dat als je een keer vrij moet hebben je wel uitbetaald krijgt.

Beginnen

Mogelijk heb je een logboek op je werkplek deze logboek is een communicatiemiddel tussen jou en het bedrijf maar kan ook gelezen worden door je projectleider. Je projectleider begeleid jou in je werk, hij of zij controleert of alles goed gaat tussen jou en het bedrijf en of de werkzaamheden wel uitgevoerd worden zoals planning, maar om je stiekem toch een beetje te helpen vind je straks een lijstje om wat makkelijker door de controle heen te komen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Grond en afgrond in de filosofie

Volgende artikel lezen

Ontspannende tips voor moeders

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen