Werkloosheid in Nederland

Werkloosheid

De laatste aantal jaren komen er steeds meer mensen bij huis door werkloosheid. Werkloosheid is simpel gezegd; een man of vrouw die ongewild thuis zit. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk door het bedrijf. Of door andere diverse omstandigheden. Mensen die bijvoorbeeld zwanger zijn, in de gevangenis zitten of studeren worden niet meegeteld in de werkloosheid cijfers.

Werkloos, waardoor?

Door de jaren heen is de werkloosheid aantal hier in Nederland ontzettend aan het stijgen en helaas doen “de hogere bazen van Nederland” er ook maar heel weinig aan om het stijgen een beetje in toom te houden. Voor alles komen machines die het werk van mensen kan doen. Dit betekend dat met een fabriek algauw 100 minder mensen aan het werk kunnen. Als dit met 1 fabriek is en er zijn bijvoorbeeld een 2000 fabrieken in Nederland. Betekend het dat er 20.000 mensen opzoek moeten naar een nieuwe baan.

Werkloosheid is in 4 verschillende vormen te vinden. Voor alle 4 is een mogelijkheid om de werkloosheid hier in Nederland te verminderen. Hieronder vind je uitleg en oplossing.

Conjuncturele werkloosheid

Deze vorm van werkloosheid is voornamelijk actief bij fabrieken en winkels. De consument zijn wij, wij hebben interesses in ons leven voor dingen. Bijvoorbeeld auto`s. De consument moet als hij auto wil rijden, een rijbewijs behalen en iedereen weet dat een rijbewijs duur is. De consument werkt misschien wel, maar heeft ook andere steeds duurder wordende uitgaves. Dus het rijbewijs wordt vaak uitgesteld. Als bijvoorbeeld in 2007 16.000 mensen een rijbewijs willen. Er 15.400 er daadwerkelijk hun rijbewijs halen. Dan ligt dat jaar de verkoop van auto`s ij de autodealer ook lekker hoog. Maar in 2008 wordt alles nog duurder, er gaan 12.000 mensen voor hun rijbewijs. Hiervan haald 11.500 hun rijbewijs. Dan ligt de verkoop van auto`s ook een heel stuk lager. Dit bekent dat er ook veel minder auto`s gemaakt hoeven worden dus staan er mensen op de werkvloer die weinig tot niks te doen hebben. De fabriek besluit dan om een aantal mensen te ontslaan. Om deze werkloosheid te verminderen zou er veel moeten veranderen. Het niet steeds hoger worden van de belasting en de prijzen van bijvoorbeeld de supermarkt. Zou dit al kunnen verminderen. Als de consument meer geld te besteden heeft dan doet hij dit ook.

Frictiewerkloosheid

Je bent bezig met je opleiding en je diploma komt steeds dichter bij je binnen handbereik, maar wat ga je hierna doen? Op zoek na een baan. Vanaf het moment dat je opleiding stopt en op zoek ben na een baan, val jij in de categorie “frictiewerkloosheid”. Simpelweg een werkloosheid door einde opleiding. Echt een oplossing is hier niet voor, veel mensen zijn even werkloos na hun diploma te hebben behaald.

Seizoenswerkloosheid

We gaan even na de zomer, het zwemmen, de ijsjes, leuke uitjes en uiteraad de grote zomervakantie. Wanneer jij lekker aan het strand ligt te bakken, grijpen sommige hier hun kans en gaan aan het werk. Werkgelegenheid is in de zomer op zijn hoogst. Denk maar aan de ijsverkopers, vakantieparken of het zwembad. Overal worden extra mensen ingezet. Maar wanneer dit seizoen tot een einde loopt. Loopt ook vele contracten tot een einde. Dit noemen ze seizoenswerkloosheid. Een oplossing is er niet echt. Geen seizoensgebonden werk zoeken kan helpen. Maar vele mensen eten in de winter liever geen ijs. Of kunnen in de winter minder gauw op vakantie gaan in de zomer.

Structurele werkloosheid

Wanneer een fabriek meer werk laat doen door robots, betekend dat er voor mensen minder werk is. Wanneer dit gebeurd doet een fabriek dit om verschillende redenen. Een robot wordt niet ziek. Een robot is uiteindelijk goedkoper. Hij vraagt geen uurloon. Helaas beginnen steeds meer bedrijven hiermee, dit betekend dat er ook veel meer werkloosheid is. Het is makkelijk op te lossen door minder robotwerk te doen. Helaas weigeren vele fabrieken dit en wordt het probleem nooit opgelost. Alles heeft te maken met geld.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Meer omzet door het plaatsen van een kinderhoek

Volgende artikel lezen

Soorten communicatie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen