Wijnsoorten

Wijnsoorten
ComputerComputer

Er bestaan heel veel verschillende soorten wijn, elk passend bij een bepaald gerecht. Maar wat is de lekkerste wijn van de wereld?

Rode wijnen

– De Bordeaux. Deze rode, fruitige wijn wordt geteeld in de wereldberoemde, gelijknamige streek de Bordeaux, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Dit gebied brengt ongeveer een derde van de Franse kwaliteitswijnen voort. Het is vaak een samenstelling van de wijnen cabernet-sauvignon, cabernet-franc, en merlot. Een Bordeaux-wijn kan lang rijpen, en is ook lang houdbaar. Het best smaakt deze wijn bij vleesgerechten, maar het is ook uitstekend te combineren met Franse kazen.

– De cabernet-sauvignon heeft een diepe, paars-rode kleur, en de geur is heerlijk fruitig. Dit proef je dan ook goed. De wijn heeft een volle, fruitige smaak, en wordt dus vaak gemengd met de wijnen cabernet-franc en merlot. Net als bij de Bordeaux smaakt deze wijn uitstekend bij vleesgerechten als biefstuk, maar los is de cabernet-sauvignon puur genieten.

– Barolo is een rode, droge wijn die in de Italiaanse wijnstreek Barolo, in de regio Piëmont in Italië geteeld wordt. Deze regio ligt ten zuiden van Turijn. De geur van de wijn komt sterk overeen met die van teer, viooltjes en rozen, wat ook in de smaak tot uiting komt. Sommigen beweren dan ook dat de Barolo naar een pas geteerd scheepsdek smaakt, wat schijnbaar een compliment voor de wijn is. De wijn is niet zomaar te drinken, doordat het een stevige, rijke smaak heeft.

Witte Wijnen

– De Riesling wordt oorspronkelijk geteeld in de Duitse Elzas, gelegen tussen Duitsland en Frankrijk. De Riesling-druif is wereldberoemd door de zoete wijnen die het voort kan brengen, maar er worden ook droge wijnen van gemaakt. Het heeft veelal een frisse, zuivere smaak, en kan goed gedronken worden bij vis, maar ook bij kip en ander wit vlees voelt hij zich thuis.

– De chardonnay druif is over de hele wereld te vinden, bijvoorbeeld in Frankrijk, Californië of Zuid-Afrika. Zijn smaak komt overeen met verschillende soorten tropische vruchten als ananas, mango en passievrucht. De geur van de chardonnay bevat ook die tropische aroma’s, maar is niet bijzonder krachtig. Geschikt is deze wijn vooral voor pastagerechten.

– Een wijn die iedereen wel kent is de champagne, geteeld in het gelijknamige gebied in het noorden van Frankrijk. Deze wijn wordt veelal gedronken bij bijzondere gebeurtenissen als bruiloften en oud en nieuw. De wijn bevat bubbeltjes, en wordt samengesteld uit de chardonnay, pinot noir en pinot meunier druif.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

I-pad VS. E-reader wat leest beter?

Volgende artikel lezen

Bieren – Parels van Antwerpen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen