Witte tanden als schoonheidsideaal

Witte tanden

Onderzoek toont aan dat vrouwen minder tijd besteden aan hun tanden dan mannen, terwijl zij witte tanden veel belangrijker vinden.

Witte tanden voor meer zelfvertrouwen

Ook blijkt uit onderzoek dat Nederlanders terughoudend zijn in het laten bleken van hun tanden. Toch zijn voor velen witte tanden een must. Meer dan 50% van de Nederlanders vindt dat witte tanden bij het schoonheidsideaal horen en maar liefst 90% vindt zijn of haar gebit tamelijk tot heel belangrijk. Een grote meerderheid van de Nederlanders vindt dat een mooi wit en verzorgd gebit meer zelfvertrouwen geeft. Voor 37% van de Nederlanders geeft een goed verzorgd gebit met een stralend witte lach zelfs een positievere kijk op het leven.

Slecht gebit is voor velen afstotelijk

Bij een eerste kennismaking kijken vrouwen, vaker dan mannen, naar iemands tanden. Teleurstellingen concentreren zich vaak rond de mond. Nare mond lucht staat voor veel Nederlanders met stip bovenaan het lijstje meest onaantrekkelijkheden en een zeer groot aantal vindt vieze tanden afstotelijk bij een eerste kennismaking.

Poetsen als remedie

Maar hoe krijg je nu op een eenvoudige manier mooie witte tanden? Leveranciers van tandpasta prijzen bepaalde soorten aan, maar hebben uiteraard belang bij de verkoop van het product. Toch maar proberen? Het kan nooit kwaad.

Bleken door de tandarts

Een tandarts kan twee methoden toepassen om tanden te bleken. De ene is van buitenaf en de andere van binnenuit. Bij het bleken van buitenaf wordt gebruik gemaakt van een hoge concentratie waterstofperoxide. Vooraf aan de behandeling worden de tanden gepolijst. Bij de behandeling wordt het tandvlees beschermd door een rubberen lapje. Daarna wordt het waterstofperoxide op de tanden aangebracht die elke 5 tot 10 minuten wordt ververst. In totaal duurt de behandeling ongeveer 30 tot 45 minuten. Het bleken van binnenuit wordt meestal toegepast bij een verkleurde voortand waarin een wortelkanaalvulling zit. Bij het bleken van binnenuit spuit de tandarts een vloeistof in, die enkele dagen moet blijven zitten. De behandeling moet meteen bij bereik van het gewenste resultaat worden gestopt.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Huidverzorging voor tieners

Volgende artikel lezen

Vitamine D tekort en chronische vermoeidheid

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen