Zelf sieraden maken

Zelf sieraden maken
ComputerComputer

Sieraden maken de man of vrouw. Armbanden, oorbellen, ringen en kettingen kunnen een outfit helemaal af maken maar soms betaal je vrij veel voor een mooie armband of ander sieraad. Zelf sieraden maken is dan een perfecte uitkomst om je outfit compleet te maken en om zelf sieraden te maken heb je helemaal niet zo veel nodig. Een bakje met kralen, stof, wol et cetera dienen prima om zelf sieraden te maken.

Creatief met kralen

Er zijn enorm veel kralenwinkels online op het internet en kralen zijn tevens te koop in diverse hobbywinkels. Je kunt visdraad gebruiken voor sieraden maken maar het speciale elastiek werkt een stukje gemakkelijker omdat je gemakkelijk een knoopje erin kunt leggen. Je kunt ervoor kiezen om kralen van verschillende grootte te gebruiken en om en om te rijgen of speciale technieken te gebruiken, die overigens genoeg te vinden zijn op het internet. Een leuk idee is ook zelf oorbellen te maken door kralen te gebruiken. Er zijn speciale knijpkralen om een uiteinde van een draad of stukje elastiek ‘af te klemmen’ zodat je geen lelijke knoopjes hoeft te maken. Rijg een stel kralen aan een draadje en vorm van het geheel een cirkel. Maak de cirkel aan de uiteinden vast een knijpkraal en bevestig het geheel aan oorbelhaakjes. Zo heb je je eigen unieke en originele oorbellen.

Armbanden van stof

Oude shirts en truien hoeven niet langer weggegooid te worden. Ze kunnen heel nuttig zijn voor vrolijke armbanden. Knip drie strengen in gelijke breedte, naai de uiteinden aan elkaar vast en vlecht de drie strengen tot je de goede lengte hebt voor een leuke armband. Naai de andere uiteinden ook aan elkaar vast en naai een sluitinkje eraan zodat je de armband gemakkelijk om en af kunt doen. Eventueel kun je op deze vrolijke stoffen armband ook kralen naaien of stoffen bloemetjes.

Plastic flessen

Plastic frisdrankflessen waar geen statiegeld op zit kunnen heel goed gebruikt worden om leuke sieraden te maken. Knip een stuk uit de fles zodat je een cirkel krijgt. Knip eventueel door als het te groot is. Wikkel een lang stuk stof of wol om de cirkel en zet op sommige punten vast met lijm. Als dit af is, kun je deze plastic armband eventueel nog opvrolijken door glitterstenen, bloemen et cetera erop te bevestigen.

Andere manieren

Sieraden maken kan ook met behulp van een haaknaald en katoen. Er zijn heel veel verscheidene patronen van modieuze kettingen, armbanden en zelfs oorbellen te vinden. En uiteraard kun je oude sieraden ook nog mooier maken door gebruik te maken van verf, kralen, stof et cetera.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Kunstgeschiedenis

Volgende artikel lezen

Anti verveel tips voor regenachtige middagen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen