
Als u een huisdier heeft, heeft u waarschijnlijk gemerkt hoe het dier reageert op wat er in huis gebeurt. Nog voordat u uw koffers voor een vakantie begint te pakken, weet uw huisdier dat u weggaat en kijkt u verwijtend of ongerust aan. Dat zal zeker het geval zijn als u het naar een dierenpension brengt. Huisdieren weten ook wanneer we verdrietig of ziek zijn, en komen ons meteen troosten.
Is er enig bewijs?
Veel eigenaars van huisdieren hebben vaak ervaren dat hun huisdier paranormaal begaafd is, al zullen ze dat niet gauw zeggen. Vaak zijn ze bang zich belachelijk te maken, maar als u er naar vraagt zullen ze er graag over vertellen. Een vriend kan bijvoorbeeld zeggen dat hij altijd weet wanneer u komt, omdat zijn hond al een paar minuten van te voren naar de deur rent om u te begroeten. Misschien doet de hond dat niet bij andere mensen en daarom weet uw vriend dat u het bent.
Contact met dieren
Stel dat u voortdurend zou proberen te praten met uw partner, maar dat ze nooit zou luisteren. Ze zei wat u moest doen, negeerde altijd uw reacties en lette vaak nauwelijks op uw gedrag. U zou erg gefrustreerd raken doordat ze uw boodschap niet begreep. Zo voelen onze huisdieren zich volgens mensen die paranormaal contact met dieren kunnen hebben. Ze zeggen dat onze huisdieren voortdurend contact met ons zoeken, maar gewoonlijk met weinig succes. Huisdieren beseffen dat we ze niet uit onverschilligheid negeren; we weten gewoon niet hoe we moeten luisteren, omdat we op verschillende manieren communiceren. Velen van ons zijn opgegroeid met de gedachte dat je onmogelijk met dieren kunt praten. Maar dat is niet zo.
Contact maken met uw huisdier
Contact met uw huisdier maken is makkelijker dan u denkt. U moet leren om naar uw intuïtie en uw innerlijke leiding luisteren. U krijgt de boodschappen van uw huisdier bijvoorbeeld in de vorm van woorden, beelden, gewaarwordingen of geuren. Soms comminiceert uw huisdier net u terwijl u slaapt, in de vorm van dromen. De precieze vorm van communicatie is niet belangrijk; het gaat om wat u ermee doet. Doe dus uw best om de informatie van uw huisdier met een open geest te ontvangen, twijfel er niet aan en zeg niet tegen uzelf dat het allemaal vereelding is. Denk er niet eindeloos over na hoe het mogelijk is met uw huisdier te praten; vertrouw er gewoon op dat het zo is. Maak ook niet de fout boodschappen te negeren omdat ze u een ongemakkelijk of schuldig gevoel geven. U kunt bijvoorbeeld defensief worden als uw konijn tegen u zegt dat het niet wil dat uw peuter aan zijn staart trekt, of u kunt het lastig vinden als uw cavia verkondigt dat ze haar waterfles vies vindt. Dat zijn namelijk belangrijke boodschappen en als u ze serieus neemt, zal de kwaliteit van het leven van uw huisdier erop vooruitgaan.
Eerste stappen
Als u met uw huisdier begint te communiceren, gaat u dicht bij haar zitten, zodat u haar gedrag kunt waarnemen. Dat geeft u aanwijzingen inzake de berichten die ze u stuurt. Het is handig enig inzicht te hebben in de manier waarop uw soort huisdier graag communiceert. Dan kunt u de lichaamstaal van uw huisdier interpreteren zoals zij dat doet wanneer ze met soortgenoten communiceert.